Norsk Hydros Brasil-krise fortsetter, og 1.000 ansatte ved Alunorte-anlegget må på tvangsferie fra tirsdag, skriver DN.Produksjonen har gått for halv maskin i en måned, og selskapet vet fremdeles ikke når den kan være tilbake for fullt.- Vi er redde. Vi frykter for arbeidsplassene våre, sier lederen for fagforeningene ved Alunorte, Gilvandro Brigida, til avisen.Den tvungne ferien, som trekkes fra de ansattes feriekvote, forklarer Hydro selv på sine hjemmesider som «et tiltak for å bevare jobber».- På grunn av den krevende situasjonen ved anlegget er mange ansatte i Hydro som er bedt om å jobbe ekstra. Hvem som blir bedt om å jobbe ekstra avhenger av oppgavene som skal utføres og hvilke kvalifikasjoner de ansatte besitter, sier Hydros informasjonssjef Øyvind Breivik til DN. at selskapet ikke har noen indikasjoner på en betydelig eller varig miljøeffekt etter det ekstreme regnværet i februar.