Advarer mot to aksjer

I mandagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Bakkafrost. Videre advares det mot kursfall i Gjensidige Forsikring og Protector Forsikring.- Bakkafrost har brutt opp fra den svakt stigende trenden på mellomlang sikt. Dette signaliserer videre oppgang med økt stigningstakt. Overkjøpt RSI gir et positivt momentum som styrker aksjen på kort sikt. Kursen er i all-time high. Det er dermed ingen motstand over dagens nivå. Hvis kursen skulle reagere tilbake, ligger det støtte rundt 390 kroner. Det er ikke registrert signifikante innsidehandler i selskapet de siste 18 månedene. Aksjen er dermed nøytral på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.- Gjensidige Forsikring har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Kursen har i tillegg brutt støtten ved 134 kroner i en liten hode-og-skuldre-formasjon. Videre nedgang til 129 kroner eller lavere signaliseres. Høyt volum på nedgang indikerer at usikkerheten er økende og at mange investorer går ned i pris for å bli kvitt aksjene sine. Dette styrker salgssignalet. Aksjen har støtte ved cirka 129 kroner. Kursen bør etablere seg over motstanden ved 140 kroner før aksjen kan anses positiv igjen. Vurdering: Svak salgskandidat, skriver Investtech.- Protector Forsikring har vist en svak utvikling etter at den stigende trenden ble brutt for et par måneder siden. Kursen har nå brutt støtten ved ca. 85 kroner og i en hode-og-skuldre-formasjon. Etablert brudd på støtten i en slik formasjon vil anses som et sterkt signal om videre nedgang. Formasjonen har et kursmål på 75 kroner. Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene. Dette svekker salgssignalet, og eventuelle noteringer over 85 kroner vil nøytralisere salgssignalet. Aksjen er positiv på innsidehandler. Vurdering: Svak salgskandidat, avslutter Investtech.