Aibel med milliardavtale på Johan Sverdrup

Aibel har sikret seg kontrakt på åtte milliarder for neste fase av utbyggingen av Johan Sverdrup. Kontrakt på 3,4 milliarder til Røkke-selskaper. 

Statoil har torsdag tildelt Aibel en intensjonsavtale for prosjektering, innkjøp og bygging av dekket til prosessplattformen (P2) i fase 2 av Johan Sverdrup-utbyggingen.Den endelige kontrakten forventes signert senere i år og er på rundt åtte milliarder kroner, opplyser selskapet i en melding. - Dette er en gledens dag i Aibel da vi har fått den ultimate bekreftelse på at vi har både den nødvendige kompetansen og konkurransekraften for å kunne levere et så stort og viktig prosjekt. Organisasjonen har opparbeidet en betydelig erfaring fra leveransen av Johan Sverdrup-boreplattformen, som nå ferdigstilles ved vårt verft i Haugesund. Vi ser fram til å fortsette realiseringen av neste fase av Sverdrup-feltet sammen med Statoil, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.Kværner og Aker SolutionsKværner har i et 50/50 fellesskap med Aker Solutions inngått intensjonsavtale med Statoil for modifikasjoner av stigerørsplattformen og feltsenteret for Johan Sverdrup utbyggingen. Kontrakten er på 3,4 milliarder kroner. Arbeidet vil starte i andre kvartal 2018 og skal ferdigstilles i 2022.Kværner og Aker Solutions skal gjennomføre ingeniørarbeid, innkjøp og bygging av en ny utstyrsmodul på rundt 5.000 tonn for stigerørsplattformen. I tillegg omfatter avtalen modifikasjonsarbeid på feltsenteret, og installasjon- og integrasjonsarbeid ute på feltet i forbindelse med fase 2 av utbyggingen.