Oslo Børs holder seg i positivt terreng ved lunsjtider mandag. Klokken 12:10 står hovedindeksen i 852,49, opp 0,74 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.609 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er ned 0,28 prosent til 73,77 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,57 prosent til 68,01 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 73,05 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Fredag kveld viste den ukentlige riggtellingen fra Baker Hughes forrige uke. Antallet amerikanske rigger steg med fem rigger til et totalt antall på 820, noe som er det høyeste antallet siden mars 2015.Ellers er fokuset i oljemarkedet ifølge TDN Finans fortsatt på økonomiske sanksjoner og atomavtalen mellom USA og Iran. Søndag skrev Financial Times at Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif sier det er "svært usannsynlig" at landet vil bli i atomavtalen dersom USA trekker seg.Statoil stiger 0,91 prosent til 200,50 kroner. Ellers i olje er DNO ned 1,42 prosent til 15,27 kroner. Det skjer etter at DNB Markets kaster ut aksjen av sin ukentlige portefølje av anbefalte aksjer.La inn budSubsea 7 melder mandag morgen at de har  på syv dollar pr aksje. Styret i McDermott avslo imidlertid budet fredag 20. april.Selskapet mener en sammenslåing vil gi det kombinerte selskapet mulighet til å bedre posisjonen i en rekke markeder, med sterke utsikter til langsiktig vekst innen life of field-tjenester, avvikling av offshore-infrastruktur og offshore fornybar energi.Subsea 7 stiger 2,57 prosent til 117,80 kroner. Går ut mot AMRNordic Mining stupte fredag 15,73 prosent til 3,0 kroner på Oslo Axess. Det skjedde etter at nystartede Arctic Mineral Resources (AMR) lanserte planer om et granatprosjekt på Engebøfjellet og dermed .Mandag morgen melder Nordic Mining imidlertid at AMRs initiativ og ikke er underbygget som et seriøst industriprosjekt.Nordic Mining var tidligere mandag opp over 5 prosent, men er nå opp 0,67 prosent til 3,02 kroner. Faller tilbakeSeadrill faller mandag 7,38 prosent til 2,26 kroner. I forrige uke steg aksjen kraftig etter meldingen om at selskapets  av amerikanske konkursmyndigheter.Ser oppside i sol-aksjeNordea Markets på Scatec Solar fra 58 til 64 kroner, melder TDN Finans.Aksjen stiger 5,42 prosent til 50,60 kroner. Meglerhuset opprettholder samtidig sin kjøpsanbefaling på aksjen.Det opplyses også om at styremedlem i Scatec Solar, Jan Skogseth, , opplyses det i en melding.Mer makt til FredlyDet Arne Fredly-kontrollerte selskapet Apollo Asset Ltd har mandag for aksjer tilsvarende 33,68 prosent av utestående aksjer i Hunter Group for selskapets generalforsamling 9. mai, ifølge en børsmelding mandag.Sammen med Apollos eide aksjer vil Fredly kunne avgi stemmer på vegne av cirka 66,98 prosent av utestående aksjer på generalforsamlingen.Hunter-aksjen er opp 4,46 prosent til 3,87 prosent. Havila ShippingDet Fosnavåg-baserte offshorerederiet  meddeler mandag at det har fått en kontraktsforlengelse med Total-eide Mærsk Olie og Gas, for forsyningsskipet Havila Clipper. Kontrakten sikrer arbeid ut 1. august.Havila-aksjen er opp 2,45 prosent til 9,63 kroner. Siem OffshoreSiem Offshore er ute med en oppdatering mandag.Selskapet skriver at det tilbyr å omgjøre samtlige utestående SIOFF01-obligasjoner til konvertible obligasjoner. Ifølge Siem Offshore vil obligasjonene bli omgjort til en verdi på 80 prosent av pålydende, og de konvertible obligasjonene vil bli utstedt til pålydende verdi. Aksjen faller 8,17 prosent til 1,91 kroner.