Oslo Børs falt som ventet fra start i kjølvannet av den spente handelssituasjonen mellom USA og Kina, men markedet hentet seg inn i løpet av formiddagen. Klokken 12:18 er hovedindeksen opp 0,2 prosent til 806,50, mens omsetningen har kommet opp i 2,4 milliarder kroner.
OljeprisenFår Statoil-kontrakterNorsk HydroProsafeBW OffshoreWentworth ResourcesQuesterre stuper budskapet.TGS
Brent-oljen er opp 0,4 prosent til 67,93 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,4 prosent til 63,27 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,08 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Tradere og analytikere frykter at en fullskala handelskrig mellom USA og Kina vil dempe den globale veksten og dempe drivstoffetterspørselen, ifølge The Wall Street Journal.Ifølge sjefstrateg Greg McKenna i AxiTrader er tradere skeptiske med tanke på at markedet fortsatt sitter på store mengder long-posisjoner som vil komme til å bli solgt, ifølge Reuters.- Det gjør prisene sårbare for dårlige nyheter, sier han, og viser til stigende russisk produksjon og et sannsynlig fall i Sauda-Arabias råoljepriser.Statoil faller 0,4 prosent til 184 kroner.Archer har fått en 4-årig kontrakt av Statoil på over 6 milliarder kroner.Kontrakten omfatter boretjenester på 13 av Statoils plattformer på norsk kontinentalsokkel, i tillegg til to plattformer i Brasil.Videre er det tilknyttet tre kontraktsforlengelser på to år hver.Dette betyr at dersom Statoil utøver alle opsjonene vil kontraktene totalt være på om lag 15 milliarder kroner.Archer-aksjen stiger 13 prosent til 9,12 kroner.Odfjell Drilling opplyser at bore- og servicekontrakten selskapet er tildelt for Heidrun-feltet er på 20 millioner dollar pr år. Aksjen stiger 5,4 prosent til 33,50 kroner.Norsk Hydros Brasil-krise fortsetter, og 1.000 ansatte ved Alunorte-anlegget må på tvangsferie fra tirsdag, skriver DN.Produksjonen har gått for halv maskin i en måned, og selskapet vet fremdeles ikke når den kan være tilbake for fullt.Norsk Hydro har ifølge en melding tirsdag fullført anskaffelsen av to Arconic-anlegg i Brasil.I desember ble det meldt at Hydro kjøper Arconics to pressverk i Brasil for 10 millioner dollar før justering for endringer i arbeidskapital og andre justeringer.Norsk Hydro faller 0,7 prosent til 43,65 kroner. Så langt i år har Hydro stupt 27 prosent på børsen.Prosafe har nylig forlenget en standstill-avtale med Cosco Shipping Offshore relatert til «Safe Nova» og «Safe Vega» til 20. mai 2018.Forhandlingene fortsetter med Cosco for å finne en kommersiell løsning når det gjelder «Safe Eurus».Prosafe stiger 1,4 prosent til 12 kroner.BW Offshore har signert en kontraktsforlengelse for Abo FPSOen med Enis datterselskap Nigerian Agip til 30. april 2018, ifølge en melding fra BW Offshore lørdag.Forlengelsen er gjort for å sikre driftskontinuitet mens partene arbeider for et endelig forhandlingsresultat.Aksjen faller 0,8 prosent til 42,45 kroner.Wentworth Resources har fått autorisert betalinger for gass-salg fra Mnazi Bay-konsesjonen i Tanzania på 3,1 millioner dollar netto.Betalingen ventes å bli mottatt om kort tid.Aksjen er ned 4,8 prosent til 3,15 kroner.Questerre-aksjen er ned 13,2 prosent. Selskapet slapp rapporten for 2017 i påsken. Det slås fast at fjoråret var et vendepunkt for selskapet. Det meldes om fremgang i alle prosjekter gjennom året.Questerre sier også en del om fremtidsutsikter og de ulike prosjektene, men det som fortsetter å ri selskapet - og investorene - er de endelige forskriftene og de miljømessige retningslinjene for å gjenoppta boring i Quebec. De trekker ut og selskapet kunne melde var at de gleder seg til de kommer. De endelige forskriftene for boring er ventet i løpet av våren, mens de miljømessige retningslinjene er ventet til høsten, heter det blant annet.Investorene var tydeligvis ikke fornøyd med det TGS-Nopec Geophysical Company (TGS) vil gjennomføre et nytt studieprosjekt i Campos- og Santos-bassengene offshore Brasil.Prosjektet vil dekke eksisterende TGS-studier, og innhentingen vil starte sent i første kvartal 2018.TGS-aksjen faller 1,5 prosent til 188,60 kroner.