Amazon-sjefen tar opp kampen med Elon Musk og Space X

J. Scott Applewhite

Nå vil Jeff Bezos tilby reiser til romturister.

Amazon-sjefen Jeff Bezos romselskap, Blue Origin, har gjort nok en vellykket rakettoppskytning. Den åttende i rekken, ifølge Di.se.Nå håper selskapet at det er et skritt nærmere å tilby reiser til romturister.Konkurrerer med Space XMed det kan Blue Origin bli en sterk konkurrent til Tesla-gründeren Elon Musk og hans Space X, som også arbeider iherdig for å kunne kommersialisere romreiser i fremtiden.I et intervju med Business Insider sier Bezos at arbeidet med romselskapet er noe av det viktigste han holder på med, og at det går foran Amazon og Washington Post.Bezos mener arbeidet og planene med Blue Origin er nødvendig for å sikre at menneskene overlever på jorden.Han spår at en rekke tunge industrier kommer til å flytte ut til andre planeter, mens jordkloden kommer til å forbeholdes levende mennesker og dyr, samt lettere industrier.Verdens rikesteJeff Bezos er per i dag verdens rikeste mann med en formue på 130 milliarder dollar eller om lag 1.042 milliarder kroner.Han er gründeren bak og den største aksjonæren i verdens største netthandel, Amazon.Aksjen ble sist omsatt mandag for 1.566,13 dollar.


Les også