Atlantic Sapphire tar fyr i gråmarkedet etter emisjon

Har steget over 60 prosent bare i april.

I starten av april ble aksjen til lakseselskapet Atlantic Sapphire som satser på landbasert oppdrett, omsatt for 29 kroner på den norske OTC-listen.Etter at DNB Markets tok opp dekning på aksjen i midten av april med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 68 kroner, gjorde aksjen et byks på 21 prosent til 35 kroner.Tirsdag denne uken hentet selskapet inn 600 millioner kroner gjennom en svært populær emisjon til kurs 37 kroner.Det har satt helt fyr på aksjen som nå omsettes for 47 kroner på OTC-listen, hele 27 prosent over emisjonskursen.Dermed har aksjen steget med rundt 62 prosent bare i løpet av noen få uker. Markedsverdien til selskapet er nå på 2,1 milliarder kroner. Søylen-gründer Runar Vatne som også tegnet seg i emisjonen, kjøpte torsdag 121.782 aksjer i selskapet til 42,73 kroner pr. aksje.Det økte investeringen hans til totalt 2.832.893 aksjer i Atlantic Sapphire gjennom Vatne Equity og Vatne Capital hensyntatt emisjonen.Henrik Krefting, konsernsjef i Vatne Capital, er styremedlem i lakseselskapet.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker