Blandet stemning i Asia

Det er stille på de asiatiske markedene, selv om Kinas BNP slår forventningene.

Kinas bruttonasjonalprodukt lå på 6,8 prosent i 1. kvartal, som er 0,1 prosentpoeng bedre enn ventet, melder Reuters.Detaljhandelen i Kina i mars steg også litt mer enn ventet. Detaljomsetningen steg 10,1 prosent i mars 2018 på årsbasis, mot ventet 9,9 prosent.I skyggen av tirsdagens resultatmelding ligger likevel handelsstriden mellom Kina og USA. President Donald Trump har varslet toll på kinesiske produkter som tiltak for å rette opp skjev handelsbalanse mellom de to stormaktene, noe som har ført til mottiltak fra Kina. De siste ukene har det imidlertid kommet signaler om positiv bevegelse, og de to landene har vært i samtaler, melder NTB.Men selv en full handelskrig vil kun redusere Kinas økonomiske vekst med mellom 0,6 og 0,8 prosentpoeng i år, mener økonom Hu Xingdou.- Hvis handelskrigen virkelig skjer, vil det påvirke BNP i framtiden, men ikke for mye, sier han til nyhetsbyrået DPA.Asia-børseneI Japan stiger Nikkei 225-indeksen 0,03 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,20 prosent.Shanghai Composite faller 0,35 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong ligger helt i ro.S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 0,28 prosent.Koreanske Kospi faller 0,18 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,23 prosent.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,39 prosent til 71,70 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,51 prosent til 66,56 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,0 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.