Blodrødt på Wall Street

De amerikanske aksjene så rødt på ukesn siste handledag.

Trader Leon Montana works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, April 2, 2018. Stocks closed sharply lower on Wall Street as technology companies took heavy losses and investors worried about escalating trade tensions with China. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs
Børsfallet fortsatte på bred front i USA fredag.Til tross for at Dow-indeksen hentet inn noe av fallet den siste timen før børsslutt, endte den fortsatt ned 2,34 prosent til 23.932,76.Den bredere S&P 500 falt tilbake 2,19 til 2.604,47, mens Nasdaq endte ned 2,28 til 6.915,11.Hele uken har vært preget av frykten for - og eskalerende trinn, i det mange mener allerede er en handelskrig mellom USA og Kina. Onsdag kom Kinas med straffetoll tilsvarende 50 milliarder dollar, som svar på straffetollen USA innførte på kinesiske varer i slutten av mars.Torsdag denne uken svarte USA og president Donald Trump med et forslag om å innføre ytterligere 100 milliarder dollar i straffetoll mot kinesiske varer.Det er åpenbart at enkeltaksjer og markedet lar seg påvirke av handelsuroen. Fredag falt maskinprodusenten Deere & Company, samt kjemikaliekjempen Dowdupont, som begge er utsatt for økt straffetoll mot amerikanske jordbruksprodukter, som Kina har foreslått. Aksjene falt henholdsvis 4,1 og 2,6 prosent. Caterpillar, som har stor eksponering mot det kinesiske markedet, falt 3,4 prosent, mens flyprodusenten endte ned 3,1 prosent.Hele helsesektoren falt etter at legemiddelselskapet Incyte raste 23,3 prosent på nyheten om at en fase 3-studie av to preparater mot hudkreft mislyktes. Markedet lot seg heller ikke overbegeistre av en svak arbeidsmarkedsrapport.