Etter å ha åpnet opp snudde børsene i New York ned etter en times handel. Med 10-års renten på 3 prosent (3,001 prosent) for første gang siden januar 2014 fikk rentefrykten bedre tak og dermed gikk både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq over i et lite svalestup.Det hjalp heller ikke
gode boligtall sterkere forbrukertillitPå det meste var Dow Jones ned hele 751 poeng, tilsvarende 3,1 prosent, mens sluttnoteringen lyder på 24.024,13, ned 1,7 prosent (425 poeng).S&P 500 falt 1,3 prosent til 2.634,56, mens Nasdaq endte ned 1,7 prosent til 7.007,35. Vinnerne og taperne på børsene i New York- Aksjer ville vært ned mye mer om det ikke hadde vært resultatveksten. Den to-sifrede veksten i resultatene danner et gulv for aksjemarkedet, sier investeringsstrateg Kate Warne hos Edward Jones til Marketwatch.
 og , som ikke har vært høyere siden 2004, underbygde sentralbankens tro og syn på at økonomien går stadig bedre, og at det er nødvendig å fortsette å heve renten. 3M falt 6,8 prosent, etter å ha langt frem det mest skuffende resultatet på mer enn ti år ifølge Marketwatch. Aksjen har ikke falt mer siden oktober 2008.Caterpillar er ned 6,2 prosent, til tross for å ha lagt frem et bedre kvartalregnskap enn ventet og guidet opp.Bare Intel av de ti mest omsatte aksjene på Nasdaq steg (0,7 prosent). Micron, Alphabet, Netflix og Amazon faller fire-fem prosent, mens Facebook var ned i 3,7 prosent. Apple endte ned 1,4prosent.Samtidig er også VIX-indeksen opp 10,3 prosent til 18,02Den stigende 10-års renten tvinger også flere og flere til å begynne å regne på hva som er riktig aksjekurs på selskapene.Med en P/E på S&P 500 på 18,5 ifølge Marketwatch er det langt ned til 5-års snittet på 16 og 10-års snittet på 14,2.Og hadde det ikke vært for den pene resultatveksten, dels drevet av de store skattelettene, kunne fallet vært enda større.Oljeprisen er også under press og lettoljen faller 82 cent til 67,82 dollar. Brent faller 75 cent til 73,96 dollar og er dermed ned over én dollar det siste døgnet.Prisen på gull, som kjøpes som en hedge mot inflasjon, stiger 9,6 dollar til 1.333,6 dollar.Økende inflasjon og forventninger om at Den amerikanske sentralbanken vil være på ballen og heve renten aggressivt bidrar også til at markedsrentene stiger. Sentralbankens inflasjonsmål er 2,0 prosent. Med PCE-deflatoren allerede på 1,8 prosent er det mange som venter at 2,0 prosent er like rundt hjørnet.