Børsoppgang i Asia

Men pilene peker oppover.

Koji Sasahara
Børs

De fleste Asia-børsene stiger fredag.I Tokyo steg Nikkei 0,66 prosent til 22.467,87, mens den bredere Topix-indeksen endte på pluss 0,29 prosent til 1.777,23.Utviklingen skjer i kjølvannet av rally på Wall Street i går, hjulpet av en rekke sterke kvartalstall fra tungvektere, særlig i teknologi.I samme sektor markerer Advantest og Kyocera seg med oppganger på over 10 prosent hver etter å ha kommet med positive resultatvarsler. Sistnevnte annonserte også et tilbakekjøpsprogram for egne aksjer.I andre enden blir Fanuc, som produserer industrielle roboter, straffet med et kursfall på over 10 prosent etter å ha kommet med et negativt resultatvarsel.Koreansk toppmøteInvestorene i Asia- og Stillehavsregionen generelt venter samtidig spent på utviklingen i toppmøtet mellom Nord-Koreas Kim Jong Un og Sør-Koreas Moon Jae-in.Kospi-indeksen i Sør-Korea klatrer rundt én prosent.I Australia stiger Sydney-børsen 0,6 prosent, og sektorer som energi og materialer viser vei. Banker tynger.Hang Seng i Hong Kong trekker opp 0,4 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai faller 0,7 prosent. Shanghai Composite er ned 0,4 prosent.Asia-oversikten her. Rentemøte i JapanBank of Japan (BOJ) holdt styringsrenten uendret på minus 0,1 prosent etter dagens rentemøte, og varslet kjøp av statsobligasjoner for å holde renten rundt null.Samtidig fjernet sentralbanken tidshorisonten for når den skal nå inflasjonsmålet på 2,0 prosent.Mer om rentebeslutningen her.

nikkei
resultatvarsel
kim jong-un
nord-korea
rente
bank of japan
Nyheter
Markedskommentarer
Børs