Ivan Kverme

Christen Sveaas blir gassreder

Christen Sveaas blar opp i kriserammede I.M. Skaugen.

I.M. Skaugen SE kom onsdag med en oppdatering rundt refinansiering av rederiet. Det ble opplyst at selskapet befinner seg i en finansielt vanskelig situasjon i forbindelse med låneforfall før kontantstrøm i fra SSLNG--kontrakter kommer.Det ble blant annet kjent at Christen Sveaas sitt selskap Kistefos går inn med friske penger i selskapet Norgas Carriers, som skal overta virksomheten i det kriserammede gassrederiet. I første omgang går han inn med 3 millioner dollar. Långiverne går også inn i Norgas Carriers, som blir morselskap i et nytt, refinansert konsern.IM Skaugen mener Teekay har «inntatt en meget aggressiv holdning overfor» I.M. Skaugen, «herunder tatt en rekke rettslige skritt». Investor og milliardær Christen Sveaas og konsernsjef Bengt A. Rem ønsker ikke å kommentere overfor DN hvorfor de har tro på selskapet og bransjen.Dagens eiere i I.M. Skaugen får en eieradel på 37,5 prosent i det nye selskapet. Ifølge Finansavisen kan Kistefos ende opp med en tilsvarende aksjepost.Finansavisen slår fast at Christen Sveaas har lang erfaring fra shipping og er gjennom Kistefos største eier i tørrlastoperatøren Western Bulk Chartering og i offshore serviceskipsrederiet Viking Supply Ships.I motsetning til I.M. Skaugen har Kistefos en solid balanse. Ved årsskiftet var den bokførte egenkapitalen 2,2 milliarder kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også