I fredagens rapport fra Nordea Markets ser Erik Bruce nærmere på den siste tids markerte oppgang i 10 års statsrente i USA. «Rentene stiger – begynner det å plage aksjemarkedet igjen?», er overskriften som benyttes til grafen som presenteres.- Etter å ha endt opp hver dag denne uken var S&P ned 0,57 prosent i går. Kanskje er det rentefrykten som vendte tilbake i aksjemarkedene i går? spør Bruce.- Uansett, lange renter steg bra i Europa i går og det fortsatte opp i USA igjen. På tirsdag var 10 års statsrente i USA 2,82 prosent, nå handler de 2,92 prosent. Det er noen få basispunkter under toppen i februar, understreker Bruce.Han mener det ikke bare er et mer aggressivt syn på Fed som ligger bak. Kurven stiger bratt.- Råvarepriser har steget bra i det siste og inflasjonsforventningene stiger. Det bidrar nok til oppgangen i lange renter, avslutter Bruce.Fredagens futures indikerer at Dow Jones og Nasdaq vil åpne ned rundt 0,1 prosent mens S&P 500 vil være tilnærmet uforandret