Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [0,2, 0,4] prosent.«Netflix, Goldman Sachs, UnitedHealth, Johnson&Johnson, mfl. leverte alle bedre kvartalstall enn ventet i går, noe som ga positive ringvirkninger på Wall Street tirsdag kveld», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«De asiatiske børsene lot seg påvirke i samme retning, da alle de toneangivende indeksene i regionen steg onsdag. De samlede impulsene fra verdens finansmarkeder, slik vi tolker dem, bør gi børsoppgang her hjemme i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Resultatsesongen på Oslo Børs, starter for fullt i neste uke, da selskaper som Statoil, Telenor, DNB, Orkla, Norsk Hydro, Gjensidige og Tomra slipper sine tall. Med andre ord, vi går noen spennende dager i møte»,mener analysesjefen.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,71 prosent til 72,09 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,77 prosent til 67,03 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,55 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oslo BørsOslo Børs steg beskjedent tirsdag. Hovedindeksen endte opp 0,2 prosent til 837,79, mens omsetningen var på 5,1 milliarder kroner.
Hele børskommentaren her Hele USA-kommentaren her
  • Monobank 08:30
  • Morgan Stanley, Alcoa og American Express
  • Japan: Handelsbalanse, mars
  • Storbritannia: KPI, mars 10:30
  • EMU: KPI endelig, mars 11:00
  • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
  • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
  • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30
  • USA: Fed publiserer Beige Book 20:00
USADe amerikanske børsene steg for andre dag på rad tirsdag, drevet av et positivt sentiment i kjølvannet av resultatslipp og solide makrotall.Dow Jones endte opp 0,9 prosent til 24.786,83, mens S&P 500 steg 1,1 prosent til 2.706,38. 25 av de 30 Dow-komponentene endte i grønt, mens 10 av 11 S&P-sektorer steg.Det var teknologi- og konsumentsektoren som gjorde det skarpest. Nasdaq Composite-indeksen gikk 1,7 prosent til 7.281,10.AsiaDe fleste av de større børsene i Asia stiger onsdag morgen. Japan utmerker seg med solid oppgang. Så langt er Nikkei-indeksen opp 1,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen løftes 1,1 prosent.Hang Seng i Hong Kong er opp 0,4 prosent, mens koreanske Kospi er opp 0,9 prosent. Straits Times i Singapore står i pluss 1,5 prosent. Kina går mot strømmen. Shanghai Composite er ned 0,2 prosent.Dette skjer i dagResultater Utenlandske Makro Annet