Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet 0,3, 0,6 prosent.«De amerikanske børsene gjorde et aldri så lite comeback i går kveld, der blant annet Dow Jones steg 389 poeng, eller 1,6 prosent», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen.«Når det er sagt, den toneangivende indeksen er ned hele 10 prosent fra toppen. Med andre ord må investorene smøre seg med tålmodighet i påvente av bedre markedsforhold», fortsetter analysesjefen.«Oslo Børs derimot, har klart seg relativt sett bra gjennom markedsuroen, da OBX-indeksen kun er ned tre prosent fra toppen. Sterke lakseaksjer, samt høyere oljepris har bidratt til dette. Børsene i Asia endte for øvrig blandet i natt. Dermed er det ingen ekstra drahjelp å få fra den regionen i dag», avslutter Berntsen.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen ned 0,29 prosent til 67,92 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,24 prosent til 63,36 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,83 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oslo BørsTirsdag falt Oslo Børs fra start i kjølvannet av den spente handelssituasjonen mellom USA og Kina, men markedet hentet seg inn i løpet av formiddagen.Hovedindeksen endte opp 0,8 prosent til 811,58, mens omsetningen beløp seg til 6,4 milliarder kroner.
Hele børskommentaren her Hele USA-kommentaren her Hele Asia-kommentaren her
 • Japan: PMI-tjenester, mars
 • Kina: PMI-tjenester, mars
 • EMU (11:00), Ledighet, februar
 • EMU (11:00), KPI foreløpig, mars
 • USA (14:15), ADP sysselsetting, mars
 • USA (15:45), PMI-tjenester endelig, mars
 • USA (16:00), ISM PMI-tjenester, mars
 • USA (16:00), Industriordre, februar
 • SSB: Barnehager, 2017, endelige tall
 • Napatech: Kapitalmarkedsdag
 • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30
 • Indre Sogn Sparebank: Ordinær generalforsamling
 • Avinor AS: Årsrapport
USADe amerikanske børsene steg fra det laveste nivået på syv uker tirsdag.Dow Jones steg 1,7 prosent til 24.033,36 og 29 av de 30 aksjene i indeksen steg. IBM falt 0,15 prosent.S&P 500 klatret 1,3 prosent til 2.614,45.Teknologisektoren gjorde det også sterkt, med Nasdaq opp 1,0 prosent til 6.941,28. Det betyr at indeksen nå er tilbake i positivt terreng for 2018.VIX-indeksen falt 10,7 prosent til 21,1.AsiaDet er ingen entydig utvikling på børsene i Asia onsdag morgen.Det er bare små utslag på Tokyo-børsen. Nikkei-indeksen stiger 0,1 prosent.I Kina stiger Shanghai Composite-indeksen 0,8 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er ned 0,1 prosent.Straits Times i Singapore faller 0,5 prosent. Koreanske Kospi er svakest med minus 1,3 prosent.Det har kommet flere nøkkeltall fra regionen. Tjeneste-PMI for Kina var 52,3 poeng i mars, mot 54,2 måneden før, melder TDN Direkt.Nikkeis sammenstilte PMI-indeks i Japan var 51,3 i mars, mot 52,2 måneden i februar.Dette skjer i dagMakro Annet PS: SSB slipper vanligvis eksporttall for laks på tirsdager. Disse kommer onsdag denne ukenKilder: SSB, TDN Direkt og Oslo Børs