Subsea 7 meldte mandag morgen at selskapet 17. aprilpå syv dollar per aksje, som ble avslått 20. april av McDermott.DNB Markets DNB Markets mener ifølge TDN Direkt Subsea 7 trolig må betale en høyere pris for å få aksept for budet.Videre mener DNB Markets at budet signaliserer at Subsea 7s styreleder Kristian Siem er villig til å gro selskapet, og tror det kan bli mindre fokus på Subsea 7 som en oppkjøpskandidat etter budet, skriver nyhetsbyrået.Morgan StanleyMorgan Stanley mener budet på McDermott ikke er særlig krevende, men analytikerne tror ifølge TDN Direkt markedet kan vurdere budet fra Subsea 7 som negativt.«Vi vil argumentere for at markedet muligens kan vurdere McDermott som et selskap med lavere marginer og høyere operasjonell volatilitet enn det Subsea 7 har, og med omfanget åpent for et kommende forbedret bud kan dette bli tatt negativt imot i utgangspunktet», skriver meglerhuset.Samtidig mener Morgan Stanley at nyheten om budet bør tolkes som en refleksjon av positive utsikter for fremtidig aktivitet og konsolidering i sektoren.Pareto Securities Pareto Securities mener ifølge nyhetsbyrået Subsea 7 ikke burde ha problemer med finansieringen av et eventuelt kjøp, og viser til selskapets kredittfasilitet på 656 millioner dollar.Meglerhuset mener ellers at en transaksjon med McDermott vil være svakt innvannende for Subsea 7s aksjonærer, ettersom fotfeste i Midtøsten vil styrkes, i tillegg til at SURF-segmentet konsolideres.