Onsdag toll på 106 amerikanske varer, deriblant soyabønner, biler, fly og kjemikalieprodukter, som mottiltak på Trump-administrasjonens toll-liste på 1.333 produkter fra Kina.- Frykten for eskalerende tiltak fra de to landene vil føre til en handelskrig, som igjen vil ha en negativ konsekvens for aktivitetsvekst og dermed også økt inflasjon, er driveren. Ingen av delene er bra for aksjemarkedet spesielt, sier seniorøkonom Ole André Kjennerud i DNB Markets til TDN Direkt.Kontrakten for soyabønner er ned rundt fire prosent på Chicago Board of Trade i etterkant av nyheten fra Kina, og handles ifølge nyhetsbyrået nesten 80 dollar lavere enn marsmåneds toppnotering på 1.071 dollar.Andre jordbruksproduktrer som mais og hvete faller noe mindre. Oljeprisene faller også.Brent 1. posisjon står for øyeblikket i 66,85 dollar fatet, ned 1,86 prosent mens WTI-oljen daler 2,06 prosent til 62,20 dollar fatet.Kjennerud i DNB Markets knytter nedgangen til de annonserte mottiltakene fra Kina.- Det virker sannsynlig, ikke fordi dette direkte påvirker Kinas råvareetterspørsel, men fordi det er et tegn på at risikosentimentet endrer seg. Vi ser tilsvarende at gullprisen øker, og at yen styrker seg, så det er mer det at man går ut av assets som er knyttet til mer risiko, inn i det vi tradisjonelt anser som trygge havner. Dette kan også bane vei for en svakere krone, sier han til TDN Direkt.Hovedindeksen på Oslo Børs er i skrivende stund ned 1,73 prosent til 797,54.