Draghi fortsatt bull

Euroen styrker seg - også mot kronen.

Børs

Den europeiske sentralbanken (ECB) holdt som ventet styringsrentene uendret etter dagens møte.Kommunikasjonen rundt obligasjonskjøp er også den samme.- Økonomien er sterkPå pressekonferansen i kjølvannet av rentemøtet tonet ECB-sjef Mario Draghi ned bekymringene for svakere vekst i eurosonen, og holdt døren åpen for å avslutte obligasjonskjøpene innen utgangen av 2018.ECB endret på guidingen etter forrige rentemøte, for å gjenspeile den solide veksten.Draghi fastholder ifølge Reuters at økonomien holder seg sterk, men erkjenner tilbakegang fra den eksepsjonelle veksten som ble rapportert rundt årsskiftet.- Men generelt ventes veksten å holde seg solid og bredt basert. Den underliggende styrken i eurosonens økonomi fortsetter å støtte vårt syn om at inflasjonen vil nærme seg vårt mål «under, men nært 2,0 prosent» på mellomlang sikt, sa Draghi på pressekonferansen.Snakket euroen oppECB-sjefen har bidratt til å sende euroen opp. EURUSD står i skrivende stund i 1,2200, sammenlignet med 1,2167 like før pressekonferansen startet klokken 14:30.Euroen har styrket seg mot kronen også.EURNOK står i øyeblikket i 9,6854, mot 9,6770 like før 14:30.Les mer om ECBs vurderinger her.

ecb
rente
mario draghi
eurosonen
bnp-vekst
Nyheter
Børs