Ferd tar grep i rekordsterk Lerøy-aksje

Reduserer eksponeringen med 30 prosent. 

Børs

Lerøy Seafood var en av flere oppdrettsaksjer som nådde nye rekordnoteringer i forrige uke.Fredag sluttet Lerøy-aksjen på 60,86 kroner, den høyeste sluttkursen noensinne etter å ha steget over 30 prosent hittil i år.Johan H. Andresens Ferd, en av selskapets største aksjonærer, benyttet den sterke uken til å ta grep.Ifølge en fersk aksjonæroversikt har Ferd redusert aksjeposten i Lerøy med 1,2 millioner aksjer, til 2.715.000 aksjer, noe som tilsvarer en eierandel på 0,46 prosent.Gitt at aksjene er solgt, og ikke lånt ut til shorting, har Ferd solgt Lerøy-aksjer for et sted mellom 69 millioner og 73 millioner kroner. Konsernsjef i Ferd Morten Borge ønsket ikke å gi en kommentar til Hegnar.no mandag.Faller på nytt skatteforslagEtter å ha nådd all time high i forrige uke, har uken startet dårlig for Lerøy-aksjen.Kl. 11:30 mandag er aksjen ned nær fem prosent etter meldingen om at Regjeringen skal utrede en ny skatt for oppdrettsbransjen. 

lerøy seafood
ferd
johan h. andresen
Nyheter
Børs