First Solar bygger milliardfabrikk i sol

First Solar planlegger å bygge en fabrikk for tilvirkning av moduler til solcellepaneler.

Børs

First Solar planlegger ifølge en melding å bygge en fabrikk for tilvirkning av moduler til solcellepaneler.Fabrikken - som skal bygges i Perrysburg, Ohio - er på 1,2 gigawatt og medfører en investering på 400 millioner dollar, tilsvarende 3,2 milliarder kroner.Fabrikken vil skape 500 nye jobber, heter det.Byggearbeidet ventes å starte i midten av 2018, med full produksjon sent i 2019, og betinges av forhandlinger om incentivpakker fra lokale og føderale myndigheter.- Sterk etterspørsel etter avansert amerikansk solcelleteknologi, sett i sammenheng med nylige endringer i amerikansk skattepolitikk for selskaper, har støttet vår beslutning om å øke First Solars produksjon i USA, sier Mike Koralewski, sjef for global produksjon i selskapet.First Solar la torsdag frem tall for 1. kvartal 2018, og meldte om et resultat per aksje på 0,79 dollar, mot 0,09 dollar i tilsvarende kvartal i fjor.Les mer i rapporten her.

Nyheter
Børs