Handelsbanken er ute med en ny konjunkturrapport.Meglerhuset forventer høyere vekst for norsk fastlands-BNP i år, noe som gjenspeiler et «comeback» for oljeinvesteringer og støtte fra sterk global vekst.2018-prognosen lyder på 2,5 prosent vekst, opp fra 1,8 prosent i 2017.Konsekvensen blir ifølge rapporten renteøkninger.- Vi venter at Norges Bank øker styringsrenten i september i år, og ser for oss to renteøkninger til i 2019. Etter dette tror vi nedkjøling av økonomien vil hindre ytterligere renteøkninger, heter det.- Frykt ikke rentesjokkSjeføkonom Kari Due-Andrensen og hennes makroteam mener folk ikke trenger å frykte et rentesjokk.- En betydelig økning av styringsrenten krever enten mye høyere økonomisk vekst eller en lønns- og inflasjonsspiral. Inflasjonen vil trolig bli ganske dempet, og vi tror den økonomiske veksten vil begynne å kjøle seg ned de neste årene. Hvis Norge, av en eller annen grunn, skulle rammes av et rentesjokk utenlands fra, vil effekten på den norske styringsrenten bli avdempet, skriver meglerhuset.- Effekten går via effekten på valutakursen og dennes effekt på inflasjon og realøkonomien, går det videre frem av rapporten.