Den nye runden med kinesisk toll vil blant annet ramme import av amerikanske biler, fly, soyabønner og kjemiske produkter, opplyste det kinesiske handelsdepartementet onsdag.Varer for om lag 50 milliarder dollar, tilsvarende 390 milliarder kroner, blir omfattet av avgjørelsen. Det er foreløpig ikke kunngjort noen dato for når avgjørelsen vil tre i kraft.Få timer tidligere varslet USAs president Donald Trump via sin handelsrepresentant Robert Lighthizer at det skal innføres en toll på 25 prosent på 1.300 kinesiske varer. Også disse har en verdi på rundt 390 milliarder kroner.På listen er det også produkter innen elektronikk, medisin og flydeler.Det siste tollutspillet fra Det hvite hus kom dagen etter at kineserne varslet toll på 128 amerikanske varer. Også denne tollen ble iverksatt umiddelbart.Tidligere har USA vedtatt toll på stål og aluminium både fra Kina og en rekke andre land, blant annet Norge.Fakta om handelkonflikten* Torsdag 1. mars kunngjorde USAs president Donald Trump at han ville innføre 25 prosents toll på stål og 10 prosents toll på aluminium både fra Kina og en rekke andre land, blant annet Norge, for å beskytte amerikansk industri. De nye tollsatsene trådte i kraft 23. mars.* 2. april svarte Kina med å innføre toll på 128 amerikanske varer, deriblant frukt og svinekjøtt. Disse varene hadde en verdi på rundt 3 milliarder dollar.* President Trump svarte 3. april med å kunngjøre en liste med 1.300 kinesiske varer som det skal innføres 25 prosent toll på. Varene representerer en verdi på om lag 50 milliarder dollar og inkluderer elektronikk, medisin og flydeler.* Det foreløpig siste utspillet fra Beijing kom onsdag 4. april, der handelsdepartementet varslet 25 prosent toll på ytterligere 106 amerikanske varer, deriblant på biler, fly, soyabønner og kjemiske produkter.* Både de amerikanske og kinesiske varene oppgis å ha en verdi på rundt 50 milliarder dollar, eller til sammen 100 milliarder dollar (784 milliarder kroner). De utgjør om lag 17 prosent av den totale handelen mellom de to landene.(©NTB)