Kjetil Olsen: Viktig i dag

Kjetil Olsen i Nordea Markets om dagens viktigste hendelse.

Tirsdag kommer arbeidsmarkedsrapporten for Storbritannia.Forrige måned kom arbeidsledigheten inn på 4,3 prosent, litt opp fra måneden før. Ledigheten er dermed så vidt over Bank of Englands estimat på NAIRU-ledigheten på 4,25 prosent.«Bank of England venter en relativt sterk vekst i lønningene i år. Spørsmålet er om det er realistisk så lenge ledigheten ligger over NAIRU. Samtidig tror vi Bank of England undervurderer virkningene av at effektene av pundsvekkelsen nå ebber ut av inflasjonstallene», skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i morgenrapporten.Han tror prisveksten kan komme til å avta mer framover enn det banken ser for seg. «Vi er derfor ikke helt med på den nokså aggressive prisingen av Bank of England, og derfor også litt skeptiske til styrkelsen av GBP i det siste», heter det videre i rapporten.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker