(
Finansavisen:- Hvis hver europeiske familie som har råd til kyllingmiddag skifter til én laksemiddag i uken, blir det enormt. Dessuten blir distribusjonen stadig bedre. Det er dette vi skal leve av etter oljen.
) SalMar, Marine Harvest, Bakkafrost og Atlantic Sapphire. De fire lakseaksjene utgjør mer enn 20 prosent av aksjeporteføljen til investor Ivar S. Løge og har i løpet av årets formidable oppgang gjort postordrekongen 15,4 millioner kroner rikere, skriver Finansavisen.Slik har han hittil i år en avkastning på 6,9 prosent - milevis over børsens 2,9 prosent.Vurderer ikke å selge- Dette er en megatrend som kommer til å fortsette. Jeg tipper sjefen din angrer på at han solgte sine Marine Harvest-aksjer, sier Løge til avisen.- Vurderer du ikke å selge selv?- Definitivt ikke.- Man kan selvsagt forsøke å time kjøp og salg, men man ser jo hvordan det går. De som har fulgt Nordea-analytikerens råd har tapt mye penger. Da var det bedre å følge Carnegie-analytikeren som kom fra Finansavisen.- Alle har sagt at SalMar har steget for mye, men poenget er hvem som er best på drift, og det er SalMar. Det viser seg hele tiden, sier Løge til Finansavisen.Han kjøpte SalMar-aksjene sine for 133 kroner stykket i 2015. I går sto de i 370.Kontrollerer én milliardFjoråret var litt opp ned, skriver avisen. For mens Løge i årevis har knust børsen, var aksjeavkastningen i fjor på 16 prosent – et par prosenter bak indeks.- Det er første gang på mange år at jeg ikke slo børsen, men det er tatt igjen så det holder i 2018. I tillegg ga obligasjonene hele 7 prosent avkastning i fjor slik at totalen innbragte 12 prosent, tilsvarende 106 millioner ­kroner.- Jeg er veldig happy med rentesiden der jeg har 260 millioner kroner i enkeltobligasjoner i store selskaper som Aker, Color Group, Fjord1 og Wallenius Wilhelmsen. I tillegg har jeg masse fondsobligasjoner i fem ulike sparebanker som gir god avkastning, sier Løge.Foreløpige tall viser overskudd på 99 millioner kroner i Ivar S. Løge AS, og 22 millioner i stiftelsen. I går hadde verdipapirporteføljen Løge styrer en verdi på 994 millioner kroner, skriver Finansavisen.Aksjene som trakk opp for Løge i fjor var B2 Holding, SR-Bank, Kongsberg Gruppen og Komplett Bank, mens lakseaksjene var de som dempet avkastningen i forhold til markedet. PS! Løges aksjeportefølje hadde torsdag en verdi på 254 ­millioner kroner.