Hovedindeksen på Oslo Børs har brutt motstand ved 840 poeng og er i skrivende stund oppe i ny all-time-high intradag. 840,64 poeng er foreløpig beste sluttkurs noen sinne på Oslo Børs. Siste notering er 847,28, opp 1,1 prosent.«Vi opplever at mange får «høydeskrekk» når børsrekordene faller. Men dersom vi ser en sluttnotering over 840,64 i dag, er det et styrketegn og et kjøpssignal - selv om det var «billigere» for to uker siden, skriver Christiania Securities i en oppdatering.«I månedsskiftet mars/april testet indeks gulvet i den stigende trenden, og har siden reagert opp. Det potensielle bruddet opp gjennom 840-nivået som vi ser nå kommer etter en lengre konsolideringsfase der børsen har slått mellom 783 og 840 poeng. Et brudd opp gjennom 840-nivået er også et brudd med denne lange konsolideringsfasen som har pågått siden høsten 2017», heter det.Gjennom vinteren har en rekke teknikere fulgt med på en potensiell hode-skuldre-formasjon med nakkelinje rundt 783 poeng som så ut til å være under utvikling. Denne formasjonen er nå nøytralisert, fastslår meglerhuset.«Støtte- og motstandsnivåer i teknisk analyse er rett og slett nivåer der vi ser kursen ofte har snudd tidligere. Ettersom 840,64 er høyeste sluttnotering for hovedindeksen noen gang er det ikke noen etablerte tekniske motstandsnivåer over dette. Ved en etablering over 840 vil imidlertid dette gamle motstandsnivået bli et støttenivå. Indeks har også støtte ved 818-823, 800-801 og 794 poeng», skriver Christiania Securities.At omsetning er høyere på dager med oppgang enn på dager med nedgang er et styrketegn, slås det fast.