Marginfall i Scatec Solar

Bunnlinjen skrumpet inn. Toppsjefen ser lyst på fremtiden (utvidet).

Scatec Solar melder om et resultat etter skatt på 12,1 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot 31,0 millioner kroner i samme periode året før.Se presentasjonen LIVE her fra klokken 08:00. Resultatet før skatt ble 16,5 millioner kroner, sammenlignet med 37,8 millioner kroner året før.Driftsresultatet ble 149,7 millioner kroner, mot 160,3 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 282,8 millioner kroner, sammenlignet med 276,5 millioner kroner i 1. kvartal 2017.Øyner betydelig løftSelskapet skriver i rapporten at finansieringen er sluttført for to nye prosjekter.Det dreier seg om 40 MW i Mozambique og 258 MW i Sør-Afrika, med sluttføring i hhv. mars og april.Inntektene fra utvikling og bygging (development & construction) ligger ifølge Scatec Solar an til å øke betydelig de neste kvartalene, med kontraktstildelinger på 8,5 milliarder kroner for å realisere nye solparker på totalt 1,1 GW.- Vi er fornøyde med å bekrefte at vi når vårt vekstmål for 2018. I tillegg har vil lagt 150 MW i Ukraina og 25 MW i Kamerun til vår «pipeline» av prosjekter. Med «pipeline» og muligheter på 3,6 GW, har vi en solid base for vekst utover 2018, sier toppsjef Raymond Carlsen i en kommentar.Rapporten her. Presentasjonen her.