Mener AMR-studie mangler kredibilitet

Nordic Mining mener AMRs initiativ er basert på urealistiske forutsetninger og ikke er underbygget som et seriøst industriprosjekt.

Ivar S. Fossum, CEO i Nordic Mining. Foto: Finansavisen

Nystartede Arctic Mineral Resources (AMR) lanserte fredag morgen planer om et granatprosjekt på Engebøfjellet .Nordic Mining hevder i en børsmelding mandag at AMRs studie ikke underbygges og mangler kredibilitet.I meldingen fredag hevder AMR at et enkeltstående prosjekt for utvinning av granat ved Engebøfjellet kan etableres basert på underjordisk drift og uten avhending av restmaterialer.- AMR har lagt frem en skisse til et selvstendig prosjekt for utvinning av granat fra forekomsten på Engebø, kun basert på underjordsdrift og uten behov for deponering av restmineraler. Slik Nordic Mining ser det, er slike planer urealistiske og uten kommersiell eller teknisk forankring. Nordic Minings omfattende mulighetsstudie, som ble fremlagt i oktober 2017, viser at Engebøprosjektet må gjennomføres som et to-mineral prosjekt med utvinning av rutil og granat for å være et langsiktig, robust og bærekraftig industriprosjekt, skriver Nordic Mining