To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,75 prosent og står i 7.209,69 poeng, mens Dow Jones står i 24.800,98 poeng etter en oppgang på 0,93 prosent.BoligbyggingDen amerikanske boligbyggingen steg 1,9 prosent fra februar til mars. Det dreier seg om 1,319 millioner enheter. Det var ventet en økning på 2,1 prosent, melder Reuters.Antallet tillatelser for boligbygging steg med 2,5 prosent, mot ventet 0,5 prosent. Raten var på 1,354 millioner enheter.Ekstrem fryktCNN presenterer en «frykt- og grådighetsindeks» som sier noe om hva som nå driver markedet. En indeks på 50 er – ikke uventet – midt på treet, mens 0 indikerer ekstrem frykt og 100 indikerer ekstrem grådighet.Tirsdag er indeksen på 25, hvilket (fremdeles) indikerer ekstrem frykt. For en uke siden sto indeksen i 12 mens den var på 19 for en måned siden.
Frykt- og grådighetsindeksen baserer seg på følgende faktorer:
  • Markedsvolatilitet (VIX)
  • Forskjellen i volum på aksjer som stiger og faller
  • Markedsmomentum
  • Etterspørselen etter (søppel)obligasjoner
  • Forholdet mellom aksjenes topp- og bunnoteringer
  • Forholdet mellom kjøps- og salgsopsjoner
  • Forholdet mellom obligasjoner og aksjer