Nordea fikk pris for treffsikre analyser

Nordea vant igjen.

På en utdeling i London er Nordea Markets tildelt den prestisjetunge prisen Forecast Accuracy Awards, for de mest nøyaktige BNP- og inflasjonsanslagene i Norge for 2017.Prisen deles ut av Consensus Economics, et globalt tidsskrift som samler anslag for de viktigste økonomiene i verden. Prisen deles ut til analytikere med de mest nøyaktige prognosene i løpet av en periode på 24 måneder. Nordea Markets vant samme pris også i 2015.- Det var særlig inflasjonsprognosene vi vant på denne gangen. Vi hadde jevnt over lavere anslag enn konsensus, som viste seg å bli riktig. Å ha godt grep på utviklingen i inflasjonen er viktig for oss, siden det er avgjørende for Norges Banks rentesetting, sier sjefanalytiker Erik Bruce i en pressemelding.Han understreker at meglerhuset legger vekt på å prøve å ha et syn. - Vi vil ikke bare legge oss på gjennomsnittlig vekst eller se på historien. Vi liker å ha klare standpunkter, og å diskutere disse – både med kolleger og kunder. Det eneste som jo er sikkert er at ingen vet, fortsetter Bruce.Consensus Economics har siden 1989 vurdert over 700 økonomer og deres prognoser, i over 115 land.