Nordea og Handelsbanken om detaljhandelen

Nordea Markets og Handelsbanken om detaljhandelen fra SSB som overrasket mandag.

«Detaljhandelen økte, og det bedre enn hva vi ventet. Likevel er ikke trenden veldig sterk», påpeker sjefanalytiker i Nordea Markets Erik Bruce i fersk oppdatering.Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 1,1 prosent fra februar til mars i år, viser sesongjusterte tall, ifølge SSB.Nordea Markets ventet i forkant en økning på 0,5 prosent mens konsensus ventet 0,6 prosent.«Detaljhandelen har generelt overrasket på nedsiden siden i fjor sommer og er lite endret over samme periode. Dagens tall endret ikke det totale bildet. Alt i alt er detaljhandelen ned 0,5 prosent fra 4. kvartal til 1. kvartal,» fortsetter Bruce.Sjefanalytikeren viser til at de to detaljhandelsstallene vi har mottatt siden marsmøtet i gjennomsnitt har vært litt på den positive siden, men ikke mer enn forventet gitt Norges Banks prognose.Under forventningØkonomene i Handelsbanken Capital Markets ventet en økning i detaljhandelen på 1,5 prosent.«Utfallet var noe under vårt estimat på 1,5 prosent, men sterkere enn ventet fra konsensus, som ventet en økning på 0,6 prosent. Gitt svake tall tidligere i 1. kvartal, endte den kvartalsmessige endringen i minus», skriver Marius Gonsholt Hov i en oppdatering.


Les også