Nordea Markets er i dag ute med en ny konjunkturrapport.Der slår meglerhuset fast oppgangen i norsk økonomi langt fra er over.- Oppgang dør ikke av alder- Amerikansk økonomi er lengst fremme i konjunktursykelen, og oppgangen har nå vart såpass lenge at mange spår når neste års nedtur kommer. Men oppganger dør ikke av alder. Først skal lønnsveksten, prisveksten og rentene videre opp. Det vil smitte over på Norge, skriver sjeføkonom Kjetil Olsen.Han viser til at veksten i USA skyter fart, til tross for at rentene har blitt satt opp.- Veksten i år blir trolig den høyeste siden finanskrisen. Det er et tegn på at det fortsatt er mye å gå på før styringsrenten i USA blir så høy at den virker innstrammende, fortsetter sjeføkonomen.Ser tre renteøkningerNordea anslår en vekst i norsk økonomi «godt over det Norges Bank regner som potensiell vekst» også de neste årene.Meglerhuset anslår at fastlands-BNP for 2017 kom inn på 1,8 prosent, og spår nå en vekst på 2,4 prosent både i år og neste år.- Arbeidsledigheten vil falle videre, og lønnsveksten vil trekke oppover. Det tilsier utsikter til høyere prisvekst og dermed også høyere renter. Vi venter at den første renteøkningen kommer i september i år. Vi regner med også med to renteøkninger i løpet av 2019, skriver sjefanalytiker Erik Bruce.Nordea øyner derfor en styringsrente på 1,25 prosent i løpet av 2019, opp fra dagens 0,50 prosent.