Nordea spår sterkere krone

Sjefanalytiker øyner rally.

Nordea Markets er i dag ute med en ny konjunkturrapport.Meglerhuset spår fortsatt gode tider i norsk økonomi, og varsler første renteøkning i september.I 2019 er prognosen ytterligere to økninger.En effekt av høyere renter tror Nordea vil bli en sterkere krone.EURNOK står i dag i 9,62. Nordea ser for seg at denne faller til 9,00 i år og ytterligere ned i 8,80 neste år.- Merkelig svak- Selv om kronen har styrket seg i det siste, er den fortsatt merkelig svak. Importvektet er kronen to prosent svakere enn ved starten av 2017, mens oljeprisen er opp 20 prosent. Den gang snakket Norges Bank om at det på kort sikt var større sjanse for et rentekutt enn en økning, og første renteøkning spådde de først om vel to år (2019), skriver sjefanalytiker Erik Bruce.- Nå er nedsiderisikoen borte, og Norges Bank har signalisert renteøkning om et halvt år, legger han til.Samtidig tar Bruce høyde for at videre renteoppgang kan bli hindret hvis kronen skulle styrke seg «for mye».- En sterkere krone enn ventet utgjør den største risikoen til vårt syn om tre renteøkninger frem til utgangen av 2019, fortsetter sjefanalytikeren.