Norwegian-topp mister makt

Jarle Sjo vant frem.

Norwegian kalte mandag inn til generalforsamling 8. mai.Av denne gikk det ifølge DN frem at aksjefondet DNB Norge, som fjerde største aksjonær, vant frem i sitt krav om at styreleder Bjørn H. Kise ikke lenger automatisk skal lede valgkomitéen og dermed velge seg selv.Kise har vært styreleder - og leder av valgkomitéen - i åtte år, men i år skal styrelederen velges på nytt.DNB-forvalter Jarle Sjo opplyser til avisen at forslaget om vedtektsendringen ble formidlet som et ønske da selskapet hentet inn 1,5 milliarder kroner i frisk egenkapital i mars.- Som stor eier er det viktig å kunne utøve aktivt eierskap. Valgkomiteen er blitt en viktig kanal for oss å utøve et slikt eierskap i, sier han.Norwegian-styret insisterer ifølge DN imidlertid på at styrelederen - altså Kise - skal være garantert plass i valgkomitéen.Aksjedirektør Nils Bastiansen i Folketrygdfondet, som er nest største aksjonær, opplyser at han vil støtte et forslag om vedtektsendring hvis dette fremmes.Kise svarte ikke på avisens henvendelser mandag.