Oppkjøpet går i vasken

FILE- In this Sunday, Sept. 10, 2017 file photo, Rupert Murdoch waits for the start of the men's singles final of the U.S. Open tennis tournament in New York. Rupert Murdoch's British newspaper company has agreed to pay damages to a former intelligence officer whose computer was hacked by detectives working for Murdoch's now-defunct News of the World tabloid, lawyers said Friday, Oct. 6, 2017. (AP Photo/Julio Cortez, File) Julio Cortez

Rupert Murdochs 21st Century Fox gir opp kampen om full overtakelse av Sky, etter at amerikanske Comcast har lagt inn et høyere bud på TV-giganten.21st Century Fox har lagt inn et bud på 119 kroner per Sky-aksje, mens Comcast har sagt seg villig til å betale nærmere 139 kroner per aksje.Sky har 22 millioner kabel-TV-kunder i Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike og Italia.Murdochs 21st Century Fox eier fra før drøyt 39 prosent av Sky og eier også blant annet Fox News og Hollywood-studioet FX.Sky, som har 23 millioner kabel-tv-kunder i Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike og Italia, opplyser at de nå vurderer tilbudet fra Comcast.Comcast eier blant annet NBC og en rekke andre TV-stasjoner, og er også en stor telekom-aktør i USA.