«Impulsene fra verdens finansmarkeder er svake tirsdag morgen, dermed ligger det i kortene at Oslo Børs åpner ned i dag», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen.«Blant annet har oljeprisen svekket seg over tre prosent fra nivåene før påske. Investorene er fremdeles, dog ikke uventet, opptatt av den spente handelssituasjonen mellom USA og Kina (stadige økninger av tollsatser), samt det faktum at en rekke aksjer og børsindekser er i korreksjonsmodus. Med andre ord er markedsforholdene relativt lik slik de var i forrige uke», skriver Berntsen.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 803,67, ned 0,20 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 487 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,46 prosent til 67,95 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,38 prosent til 63,25 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,08 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Tradere og analytikere frykter at en fullskala handelskrig mellom USA og Kina vil dempe den globale veksten og dempe drivstoffetterspørselen, ifølge The Wall Street Journal.Ifølge sjefstrateg Greg McKenna i AxiTrader er tradere skeptiske med tanke på at markedet fortsatt sitter på store mengder long-posisjoner som vil komme til å bli solgt, ifølge Reuters.- Det gjør prisene sårbare for dårlige nyheter, sier han, og viser til stigende russisk produksjon og et sannsynlig fall i Sauda-Arabias råoljepriser.Statoil faller 0,54 prosent til 183,70 kroner.ArcherArcher har fått en 4-årig kontrakt av Statoil på over 6 milliarder kroner.Kontrakten omfatter boretjenester på 13 av Statoils plattformer på norsk kontinentalsokkel, i tillegg til to plattformer i Brasil.Videre er det tilknyttet tre kontraktsforlengelser på to år hver.Dette betyr at dersom Statoil utøver alle opsjonene vil den totale kontraktsverdien være om lag 15 milliarder kroner.Aksjen skyter fart og er i skrivende stund opp 15,99 prosent til 9,35 kroner.Norsk HydroNorsk Hydros Brasil-krise fortsetter, og 1.000 ansatte ved Alunorte-anlegget må på tvangsferie fra tirsdag, skriver DN.Produksjonen har gått for halv maskin i en måned, og selskapet vet fremdeles ikke når den kan være tilbake for fullt.- Vi er redde. Vi frykter for arbeidsplassene våre, sier lederen for fagforeningene ved Alunorte, Gilvandro Brigida, til avisen.Norsk Hydro har ifølge en melding tirsdag fullført anskaffelsen av to Arconic-anlegg i Brasil.I desember ble det meldt at Hydro kjøper Arconics to pressverk i Brasil for 10 millioner dollar før justering for endringer i arbeidskapital og andre justeringer.Norsk Hydro stiger 0,09 prosent til 46,05 kroner.ProsafeProsafe har nylig forlenget en standstill-avtale med Cosco Shipping Offshore relatert til «Safe Nova» og «Safe Vega» til 20. mai 2018.Forhandlingene fortsetter med Cosco for å finne en kommersiell løsning når det gjelder «Safe Eurus».Prosafe er ned 0,17 prosent til 11,82 kroner.BW OffshoreBW Offshore har signert en kontraktsforlengelse for Abo FPSOen med Enis datterselskap Nigerian Agip til 30. april 2018, ifølge en melding fra BW Offshore lørdag.Forlengelsen er gjort for å sikre driftskontinuitet mens partene arbeider for et endelig forhandlingsresultat.Aksjen stiger 0,70 prosent til 43,10 kroner.Wentworth ResourcesWentworth Resources har fått autorisert betalinger for gass-salg fra Mnazi Bay-konsesjonen i Tanzania på 3,1 millioner dollar netto.Betalingen ventes å bli mottatt om kort tid.Aksjen er ned 3,63 prosent til 3,19 kroner.TGSTGS-Nopec Geophysical Company (TGS) vil gjennomføre et nytt studieprosjekt i Campos- og Santos-bassengene offshore Brasil.Prosjektet vil dekke eksisterende TGS-studier, og innhentingen vil starte sent i første kvartal 2018.TGS-aksjen faller 0,71 prosent til 190,10 kroner.