Oslo Børs åpner opp

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger torsdag morgen. (Oppdatert)

Hovedindeksen på Oslo Børs er torsdag morgen opp 0,05 prosent til 832,06.Netfonds og analysesjef Roger Berntsen ventet i forkant at Oslo Børs åpnet ned 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [-0,2, 0] prosent.Statoil stiger 0,65 prosent til 200,90 kroner.Norsk Hydro står i skrivende stund i 50,06 kroner, opp 1,42 prosent.OljeprisenDen eskalerende konflikten i Syria gjør at oljeprisen fortsetter de seneste dagenes oppgang torsdag. Analytiker tror ifølge TDN Direkt prisene kan stige enda mer.- En perfekt storm av fallende tilbud og geopolitisk sabel-rasling kan presse prisene enda høyere. Det som utfolder seg er en svært utsatt situasjon for markedet med stor risiko for prisstigning hvis noe uventet skjer, sier analysesjef og seniorøkonom i S&P Global Platts, Gary Ross, til The Wall Street Journal (WSJ).Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,25 prosent til 72,24 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,51 prosent til 67,16 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,77 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Yara utviderYara International ASA og BASF markerte onsdag åpningen av en ny storskala ammoniakkfabrikk i Freeport, Texas, USA, skriver selskapet i en børsmelding.Ifølge selskapet har fabrikken en verdi på rundt 600 millioner dollar, tilsvarende 4,5 milliarder kroner. Fabrikken benytter en produksjonsprosess basert på biproduktet hydrogen som råstoff istedenfor naturgass.Aksjen faller 0,93 prosent til 318,00 kroner.Leverer vareneI 1. kvartal 2018 fikk Stolt-Nielsen et nettoresultat på 38,78 millioner dollar, mot 15,22 millioner dollar for et år siden. Selskapet har avvikende regnskapsår, og kvartalet ble avsluttet 28. februar.Ifølge TDN Direkt var det ventet at Stolt-Nielsen skulle få et nettoresultat på 39,7 millioner dollar av en omsetning på 508 millioner dollar.Aksjen stiger 2,56 prosent til 104 kroner.Bane Nor-kontraktBane Nor har valgt Telenor som leverandør av mobil- og telefonitjenester. Telenor faller 1,55 prosent på Oslo Børs til 177,55 kroner.Foreslår nytt styremedlemValgkomiteen i Norwegian Finans Holding foreslår ifølge innkallingen til selskapets generalforsamling Gunn Ingemundsen som nytt styremedlem i selskapet.Videre foreslås det at styret får fullmakt til å kjøpe tilbake aksjer med en samlet pålydende verdi inntil 9.334.444 kroner, tilsvarende fem prosent av selskapets aksjekapital.Aksjen daler 0,17 prosent til 86,55 kroner.Petrobras-kontraktPetrobras har tildelt Solstad Farstad en ettårig kontrakt for ankerhåndteringsfartøyene "Far Scout" og "BOS Turquesa", heter det i en fersk børsmelding. Aksjen er uendret til 5,54 kroner på Oslo Børs.


Les også