«Kvartalstallene, verden over, fortsetter å tikke inn på den positive siden. I går var det Alphabet (tidligere Google) som overrasket positivt. Her hjemme har for øvrig Telenor sluppet sine tall for 1. kvartal i dag», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Telenor har de senere årene slitt med endel feilslåtte ekspanderinger utenlands, deriblant i India. Selskapets ledelse, med Sigve Brekke i spissen, har nå fullt fokus på hjemmemarkedet. Gitt selskapets dominerende posisjon i Norge, venter vi at selskapet vil gjøre det de kan for å øke marginene på sine produkter, samt kutte kostnader (effektivisere driften). Denne kombinasjon bør gi positive utslag på aksjekursen, og ikke minst utbyttekapasiteten. Selskapet er med andre ord ikke et vekstcase, men et solid utbyttecase. Våre interne prognoser for selskapets inntjeningsevne de neste tre årene (2018, 2019 og 2020) tilsier en aksjekurs på henholdsvis 185, 200 og 211 kroner», fortsetter analysesjefen.Etter 10 minutters handel står hovedindeksen i 854,02, opp 0,29 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 305 millioner kroner.OljeprisenOljeprisen beveger seg sidelengs tirsdag.Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,66 prosent til 75,50 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,84 prosent til 69,22 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 73,56 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.- Råoljeprisen ligger nå på det høyeste nivået på tre år, og reflekterer pågående bekymringer rundt geopolitisk spenning i Midtøsten, som er kilden til nesten halvparten av verdens oljetilbud, skriver ANZ Bank ifølge TDN Direkt.Ifølge Wall Street Journal er antallet veddemål på økte amerikanske oljepriser relativt til lavere priser i størrelsesordenen fjorten til en, som viser til tall fra det amerikanske Commodity Futures Trading Commission.Fokuset i oljemarkedet retter seg nå mot ukentlige lagertall, der tall fra American Petroleum Institute publiseres tirsdag, mens de offisielle tallene fra amerikanske myndigheter (EIA) kommer onsdag.Analytikere har nedjustert produksjonsestimatene for Statoil for 2018 og 2019. For første kvartal 2018 anslås egenproduksjonen til 2,152 millioner oljeekvivalenter pr dag, sammenlignet med 2,146 millioner fat pr dag samme periode året før.Statoil er opp 0,50 prosent til 201,50 kroner.TelenorTelenor melder om et resultat etter skatt på 5,75 milliarder kroner i 1. kvartal 2018, mot 4,86 milliarder kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 3,17 kroner, mot 2,39 kroner ved samme korsvei i fjor.Selskapet fikk to millioner nye kunder i første kvartal, abonnements- og trafikkinntektene økte med én prosent og EBITDA økte med 10 prosent.Telenor faller 0,42 prosent til 177,95 kroner.Sparebanken MøreSparebanken Møre melder om et resultat etter skatt på 141 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot 131 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet før skatt ble 191 millioner kroner, sammenlignet med 175 millioner kroner i fjor.- Vi har fått en god start på året og leverer et solid resultat for 1. kvartal. Vi er optimistiske med tanke på resten av 2018, sier adm. direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal.Aksjen er opp 1,09 prosent til 278 kroner.StrongPointStrongPoint ASA (tidligere PSI Group) melder om et resultat etter skatt på 5,4 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot 1,3 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,12 kroner, mot 0,03 kroner ved samme korsvei i 2017.Videre går det frem av kvartalsrapporten at Jacob Tveraabak overtar som konsernsjef 1. august 2018. Selskapets konsernsjef i dag er Jørgen Waaler.I tillegg går det frem av en børsmelding at StrongPoint har signert en avtale med en faghandelskjede i Baltikum for leveranser av en kombinert ERP-/POS-løsning.Avtalen omfatter programvarelisenser og implementasjon av Microsoft Dynamics NAV og LS Nav for mer enn 700 Point Of Sales, samt 24/7 service level agreement.Prosjektet vil gå over de neste tre årene, og er estimert til mer enn 15.000 timer, i tillegg til programvarelisenser.Aksjen er opp 0,48 prosent til 10,40 kroner.Subsea 7I går ble det kjent at  på McDermott International.Betaling er foreslått i kun kontanter, eller med opptil 50 prosent i Subsea 7-aksjer.Budet ble lagt inn forrige tirsdag, men ble avslått fredag.- Jeg tror Subsea 7 fint kan øke budet, og at det fortsatt kan være et lønnsomt bud, sier oljeserviceanalytiker Tommy Johannessen i Sparebank 1 Markets til DN.- Strategisk ser det veldig bra ut. Subsea 7 er sterke i en del områder der McDermott ikke er sterke og vice versa, legger han til.Aksjen er opp 0,91 prosent til 116,90 kroner.NorwegianNorwegian-aksjen har lettet i etterkant av at .Analysesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets tok aksjen i sin anbefalte portefølje sist uke, og har fortsatt troen, skriver DN.- Vi beholder Norwegian fordi vi tror IAG kommer til å starte forhandlinger med mål om å kjøpe 100 prosent. Norwegian har fortsatt finansielle og operasjonelle utfordringer og IAG har finansiell kapasitet, synergier og ikke minst nylig gjennomført en restrukturering av flyselskapet Vueling i Spania, som kan gi komfort nok til å kjøpe Norwegian, forklarer Westby.Norwegian er opp 1,21 prosent til 284,70 kroner.