Rally på Wall Street

Den ene tungvekteren steg mer enn den andre.

Trader James Dresch works on the floor of the New York Stock Exchange, Thursday, Feb. 15, 2018. Stocks are opening higher on Wall Street after several U.S. companies reported solid results. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs

Godstemningen rådde på de amerikanske børsene torsdag, takket være sterke kvartalstall fra flere tungvektere.Dow Jones steg én prosent til 24.322,34, Nasdaq 1,6 prosent til 7.118,68, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 1,0 prosent til 2.666,94.Giganter gikk amokDagens sprekeste Dow-komponent var Visa, som steg 4,8 prosent til 127,08 dollar.Facebook dundret opp 9,1 prosent til 174,16 dollar på knalltallene som ble lagt frem etter stengetid i går. Advanced Micro Devices toppet også forventningene. Belønningen ble en oppgang på 13,7 prosent til 11,04 dollar.Amazon steg 4,0 prosent til 1.517,96 dollar i forkant av sine tall like etter stengetid.Chipotle (Mexican Grill) gikk helt av hengslene, og steg 24,4 prosent til 422,50 dollar etter å ha lagt frem inntjening og «same store»-salg som lett overgikk konsensus.Best siden 1969På makrofronten holdt Den europeiske sentralbanken (ECB) som ventet styringsrentene uendret etter dagens møte.ECB-sjef Mario Draghi erkjente at den økonomiske veksten i eurosonen har fått et tilbakeslag sammenlignet med de eksepsjonelle tallene fra årsskiftet, men karakteriserte den likevel som sterk og bredt basert.Sentralbanken mener uansett at det fortsatt er rikelig med rom for pengepolitiske stimulanser i månedene som kommer.Markedet ble videre oppmuntret av at antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd kom inn på sitt laveste på over 48 år , og ordreinngangen for varige goder kom også inn godt over forventning.Venter på BNP-tallNå venter investorene på fredagens BNP-tall for 1. kvartal.- Vi tror veksten er solid, men ligger betraktelig under konsensus. De økte svingningene har gitt lavere forbrukertillit og økonomien er nær full sysselsetting. Det er vanskelig å øke BNP ved i bunn og grunn full sysselsetting, sier sjeføkonom Randy Anderson i Griffin Capital til CNBC.Konsensus ligger ifølge Marketwatch på 2,0 prosent BNP-vekst i 1. kvartal.

wall street
facebook
advanced micro devices
visa
amazon
Nyheter
Markedskommentarer
Børs