Resultatrush på Wall Street

Wall Street åpnet sterkt, drevet av en økning i teknologiaksjer etter sterke kvartalsrapporter. 

Trader Fred DeMarco, left, and Anthony Rinaldi work on the floor of the New York Stock Exchange, Wednesday, March 14, 2018. U.S. stocks are edging lower Wednesday morning as Boeing and other industrial companies take losses. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs

Wall Street åpnet sterkt etter fremleggelsen av kvartalsrapporter. Rallyet roet seg imidlertid i løpet av dagen.Dow Jones og Nasdaq var ved børsslutt tilnærmet uendret på henholdsvis 24,310 og 7,199. S&P 500 økte 0,1 prosent til 2 669.BNP i USA steg 2,3 prosent på årsbasis i 1. kvartal 2018, ifølge foreløpige tall fra amerikanske statistikkmyndigheter. Konsensus lå ifølge vår makrokalender også på 2,3 prosent vekst på årsbasis.Mye av årsaken skyldes en økning i det private forbruket på 1,1 prosent, skriver Marketwatch. Det er ned fra fire prosent i forrige kvartal, som var det sterkeste på tre år.Amazon leverte kvartalstall fredag der selskapet knuste forventningene. Teknologigiganten fikk et resultat per aksje på 3,27 dollar og inntektene kom inn på 51 milliarder dollar. Wall Street ventet et resultat per aksje på 1,26 dollar og inntekter på 49,96 milliarder dollar.Aksjen endte med en kursoppgang på 3,6 prosent.Aksjer i Microsoft og Intel steg fire-fem prosent i tidlig handel fredag ​​etter kvartalsrapporter som overgikk forventningene. Men aksjene falt tilbake og endte henholdsvis opp 1,7 prosent og ned 0,6 prosent.Mobiloperatøren Sprint la på seg 8,3 prosent etter at Reuters meldte om fremdrift i samtalene med T-Mobile om en mulig fusjon.Renten på den tiårige amerikanske statsobligasjonen var ned to poeng til 2,96 prosent.

wall street
usa
amazon
bnp
Nyheter
Børs