- Schlumberger-exit vil påvirke markedet resten av året

Brian Cliff Olguin; Brian Cliff Olguin

PGS mener Schlumbergers exit fra seismikkmarkedet vil gi lavere tilbud på kort sikt.

Schlumbergers exit fra seismikkinnhenting vil påvirke markedet resten av 2018, mener konsernsjef Rune Olav Pedersen i Petroleum Geo-Services (PGS).I presentasjonsmaterialet til kvartalsrapporten kommer det ifølge TDN Direkt frem at PGS mener Schlumbergers exit fra seismikkmarkedet vil gi lavere tilbud på kort sikt.- De byr ikke på noe arbeid, og for tiden ser vi ingen av deres fartøy i operasjon. Siden de selv guider at de ikke vil by på arbeid, tror jeg dette klart vil påvirke markedet resten av året, sier Pedersen i forbindelse med kvartalspresentasjonen.Han mener PGS særlig vil merke det i kontraktmarkedet for 4D-seismikk.- Schlumberger og Western Geco var med sin flåte helt klart mest aktive i multiklientmarkedet. De var ikke så aktive i kontraktsmarkedet. De var aktive i 4D-delen, og i den delen av markedet merker vi det det positivt, sier han til TDN Direkt.


Les også