Scorpio Tankers tapte 250 mill. - Wall Street jubler

Det er ikke regnskapstallene investorene roper hurra for.

Børs

Investorene sendte tankrederiet Scorpio Tankers' aksjekurs opp 13,5 prosent i New York etter at rederiet la frem tall for første kvartal 2018 onsdag.Det kan ikke ha vært selve regnskapet som skapte så god stemning på Wall Street.Fasiten for det Monaco-baserte rederiet som har en flåte på 128 produkttankskip, ble et justert nettotap på 31,5 millioner dollar, eller om lag 250 millioner kroner.Underskuddet er nesten tredoblet fra samme periode i 2017 da nettotapet endte på 11,5 millioner dollar, tilsvarende 92 millioner kroner.Det ventede utbyttet på én cent pr. aksje som også ble utbetalt hvert kvartal gjennom 2017, kan heller ikke ha vært det som gjorde investorene så glade.Det som derimot kan ha bidratt til den gode stemningen var at rederiet meldte at det har signert intensjonsavtaler - og blitt enige om hovedbetingelsene - for en rekke banklån, samt sale/leaseback-avtaler som skal brukes til å refinansiere noe av den eksisterende gjelden.Dersom avtalene går igjennom vil de bidra med hele 334 millioner dollar, eller om lag 2,7 milliarder kroner i ny likviditet etter at den sikrede gjelden knyttet til fartøyene i sale/leaseback-avtalene er nedbetalt.Analytikere sier til Tradewinds at disse avtalene er en bragd for Scorpio Tankers gitt utfordringene som er knyttet til å sikre finansiering for øyeblikket.Årsaken til oppgangen er derfor ifølge flere medier lettelse rundt rederiets likviditetsposisjon i det som omtales som et svært utfordrende marked.Utfordrende markedsforholdRederiet har nylig fusjonert med Navig8 Product Tankers (NPTI), noe som har betydd både økte kostnader og inntekter for rederiet ettersom 27 nye skip har blitt innlemmet i flåten. I januar tok rederiet også levering av sine siste to nybygg, noe som betyr at nybyggsprogrammet på åtte nye skip er fullført.Inntektene beløp seg til 156,5 millioner dollar, mot 122,8 millioner dollar i første kvartal i fjor. Lavere rater bidro til at inntektsøkningen som følge av flåteutvidelsen ikke ble så stor som den kunne blitt.TCE-ratene falt til 13.331 dollar pr. dag i årets første kvartal, fra 14.408 dollar pr. dag i første kvartal i fjor.- Reduksjonen reflekterer de utfordrende markedsforholdene, drevet av ufordelaktige globake tilbud- og etterspørsel ubalanser som har vedvart gjennom 2017 og første kvartal 2018, skriver rederiet i rapporten.

scorpio tankers
tankrederi
utbytte
finansiering
Nyheter
Shipping
Børs