Jan Petter Sisseners Canopus satt i lang tid med en posisjon på én million aksjer i tørrbulkrederiet Songa Bulk, noe som tilsvarte en eierandel på 2,79 prosent.I midten av mars økte imidlertid Sissener posisjonen med 80.000 nye aksjer, og i forrige uke mente stjerneforvalteren at det var på høy tid å kjøpe enda mer gitt selskapets aksjekurs.
- Vi har vært med en stund i Songa Bulk, og syntes at når kursen var 39 kroner at nok var nok og økte litt, sier Sissener til Hegnar.no. - Da får vi hentet den rabatten på NAV (Net Asset Value. Red.anm.) som er der i dag pluss verdiskapningen i perioden, sier forvalteren.
Etter å ha kjøpt 420.000 Songa Bulk-aksjer i forrige uke for drøyt 16 millioner kroner, eier Sisseners Canopus nå totalt 1,5 millioner aksjer i tørrbulkrederiet som ledes av Herman Billung. Det utgjør en eierandel på 4,18 prosent, noe som gjør Sissener til rederiets femte største eier bak blant annet investorene Magnus Leonard Roth og Arne Blystad. Aksjeposten har nå en verdi på tett opp under 60 millioner kroner etter en liten børsopptur onsdag.Om bakgrunnen for investeringen forteller Sissener at bakteppet er en forventning om et bedre bulkmarked, samt at selskapet har en bra ledelse og skal selges i løpet av to til fire år.Sissener anslår rabatten til rundt 15 prosent.