Sjefstrateg: Dette blir ukens høydepunkter

Nordeas Leif-Rune Husebye Rein trekker frem ukens største begivenheter. 

Brian Cliff Olguin
Børs

Det var kvartalsrapporteringen fra USA som var den aller viktigste faktorene i markedet i uken som gikk. Nesten 150 S&P500-selskaper rapporterer tall denne uken og ifølge Nordeas Leif-Rune Husebye Rein blir det spennende å se om den sterke utviklingen fortsetter.«For eksempel så får vi det Warren Buffet-eide-selskapet Berkshire Hathaway Inc fra finans, og Pfizer Inc fra helsesektoren. IT-sektoren rapporterte sterkt forrige uke, men avkastningen i sektoren var likevel svak. Vi får en ny sjanse denne uken da blant annet verdens største selskap Apple Inc rapporterer. Det er knyttet stor spenning til tallene, ettersom flere databrikke-produsenter har meldt om svakere utvikling», skriver Husebye Rein.Disse selskapene slipper tall på Oslo BørsHan spør seg også hvordan situasjonen i Nord-Korea utvikler seg etter det historiske møtet.«Dette er en geopolitisk situasjon som kan gi en varig fredsavtale og økonomisk vekst, samt mindre uro i regionen. Trump skal møte Kim innen tre uker. I tillegg kan handelskonflikten med Kina både bedre eller forverre seg når «Team-Trump» er på besøk i Kina denne uken», heter det.I USA har Federal Reserve rentemøte 2. mai. Det ventes ingen endringer denne gangen, slår sjefstrategen fast.«Vi får også ISM-indeksene fra både servicenæringen og industrien, samt arbeidsmarkedsrapporten fra USA. Dagens amerikanske inflasjonstall (PCE) vil nok også bli fulgt med argusøyne, og det er ventet at prisene stiger opp mot 2 prosent. Det vil si nær målet FED. Norges Bank har rentemøte 3. mai, men ingen endringer ventes. PMI-tall fra EU, Spania, Italia og Frankrike kan gi et innblikk på hvordan den økonomiske veksten utvikles. Europeisk arbeidsledighet, BNP-vekst for 1. kvartal og inflasjonstall kan også gi en indikasjon på utviklingen i Europa», skriver Nordea-toppen.

nordea asset management
leif-rune rein
Nyheter
Børs