Sjefstrateg: Vi håper dette blir viktigst denne uken

Brian Cliff Olguin

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Markets trekker frem det han håper blir viktigst i finansmarkedene denne uken.

Kvartalsrapporteringen fra over 60 selskaper ventes denne uken og inntjeningsveksten ser veldig positiv ut, fastslår sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Markets i en oppdatering. Han håper denne rapporteringen blir viktigst i finansmarkedene denne uken.Blant annet kommer 22 selskaper fra finans med bankene Bank of America, Goldman Sachs, og Morgan Stanley med tall, samt 16 selskaper fra industri hvor vi får resultatene fra Stanley Black & Decker og General Electric.I tillegg så er det andre spennende selskaper fra for eksempel varehandel som Mattel, Netflix, og Procter & Gamble. Fra helsesektoren får vi Johnson & Johnson.«Nå som oljeprisen stiger, så er også energiselskaper som Schlumberger og Baker Huges interessante. Vi kan håpe at en positiv utvikling i selskapsrapporteringen klarer å overskygge Trumps neste twittertirade, men det er vel å ønske for mye», skriver Rein.«Hvordan blir utviklingen i handelskonflikten mellom USA og Kina? Kommer handelsuenighetene mellom USA og Kina til å påvirke møtet i Nord Korea? Hva skjer med Trans-Pacific Partnership (TPP) fremover? I tillegg så har Syria-konflikten eskalert, og militæroperasjon ble iverksatt i helgen. Den politiske usikkerheten er med andre ord svært stor, og kan bli førende i markedet fremover, både i positiv og negativ forstand», heter det.Vi får også andre tall fra USA som industriproduksjonstall og Philly Fed-indeksen. Det kommer også europeiske inflasjonstall, og tall fra Kina på investering, industri, detaljhandelstall og BNP-vekst.