Sparebank 1 Markets med fersk sektorrapport

Sparebank 1 Markets tar grep.

Sparebank 1 Markets høyner ifølge en sektorrapport sine estimater for lakseprisen i 2018-2019 til 57 kroner per kilo fra tidligere 50,9 kroner, skriver TDN Direkt.Meglerhuset oppjusterer alle kursmål, og oppgraderer til nøytral-anbefalinger på Lerøy Seafood og Grieg Seafood.UndervurderteAv rapporten går det ifølge nyhetsbyrået frem at meglerhuset undervurderte påvirkningen lave laksepriser hadde på etterspørselen rundt årsskiftet, i tillegg til å overvurdere volumet av biomassen på kort sikt.«Når de lave temperaturene slo inn, endte vi opp med en kontraksjon i stedet for overtilbud» skriver Sparebank 1 Markets.Det anslås at de lave temperaturene vil begrense tilbudet de neste to månedene, men at det godt kan hende at de høye prisene har påvirket etterspørselen når man går inn i juni, på samme tid som den store 2017-generasjonen med laks kommer inn i markedet.«Vi har blitt mer bullish på sektoren på lang sikt, men frykter at markedet igjen undervurderer effekten av lavere etterspørsel og raskt økende volumer mot 3. kvartal» skriver meglerhuset videre.Jekker oppSparebank 1 Markets oppjusterer ifølge TDN Direkt kursmålet på alle aksjene i sektoren som dekkes, men holder seg til salgsanbefalinger på Bakkafrost, Salmar og Marine Harvest - grunnet aksjenes gode utvikling.Lerøy og Grieg oppgraderes til nøytral fra selg, mens det for Norway Royal Salmon gjentas en nøytralanbefaling.