Statoil tror oljeprisen vil stige videre

Tungvekteren Statoil spår fortsatt økende oljepris.

Børs

Statoil la onsdag morgen frem det beste kvartalsresultatet siden 2014.Oljegiganten fastholder nå sitt fundamentale markedssyn, og venter fortsatt en svakt økende oljepris i tiden fremover, melder TDN Finans.- Oljelagrene faller på grunn av sterk etterspørsel, selv om amerikanske skiferoljeproduksjon øker, sa Statoil-sjef Eldar Sætre ifølge nyhetsbyrået under dagens resultatpresentasjon.Se også intervjuet med Eldar Sæthre på Bloomberg TVStatoil samlet fikk i snitt en oljepris på 60,2 dollar og 472 kroner i 1. kvartal 2018. I samme kvartal i fjor var tilsvarende 48,9 dollar og 412,6 kroner.Statoil Norge fikk i snitt en oljepris på 61,2 dollar, men den internasjonale virksomheten fikk en snittpris på 58,8 dollar, fremgår det av kvartalsrapporten. I samme kvartal i fjor fikk Statoil henholdvis en pris på 50,2 og 46,9 dollarI kvartalsrapporten opererer Statoil med en prisforventningen på 63 dollar i år, opp fra 60 dollar i 4. kvartal i fjor. I 2020 ligger forventningen nå på 68 dollar, opp fra 67 dollar i 4. kvartal. For 2025 og 2030 ligger forveningene uendret på henholdsvis 77 og 80 dollar.

statoil
eldar sætre
Nyheter
Energi
Børs