Telenor-datter Grameenphone melder om et resultat etter skatt på 0,60 milliarder kroner i 1. kvartal, sammenlignet med 0,62 milliarder kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt var omtrent uendret på 1,06 milliarder kroner.Driftsresultatet kom inn på 1,12 milliarder kroner, ned fra 1,28 milliarder kroner i samme periode i fjor.Driftsinntektene falt fra 3,28 til 2,95 milliarder kroner.Antall abonnementer steg med 2,128 millioner i løpet av kvartalet til et samlet antall abonnementer på 67,457 millioner.Ny inntektsføringIfølge TDN Direkt har Grameenphone fra 1. kvartal 2018 gått fra brutto- til nettoføring av inntekter på håndsett og tilleggstjenester (value added services).Justert for denne negative effekten økte de totale driftsinntektene med fem prosent, mens trafikk- og abonnementsinntektene la på seg med syv prosent.