Oslo Børs nådde ny all time high i åpningshandelen tirsdag. Rekorden for hovedindeksen lyder på 857,05. Sluttnoteringen var 852,36, opp 0,14 prosent. Indeksen har aldri sluttet høyere.Det var først og fremst oljeaksjene som dro markedet oppover, mens Telenor stod for dagens store skuffelse etter å ha lagt frem tall for 1. kvartal.Det ble omsatt verdipapirer for 5,6 milliarder kroner.
Oljeprisen klatrer oppover. Brent-oljen er opp 0,2 prosent til 74,86 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,3 prosent til 68,83 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 73,56 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.- Råoljeprisen ligger nå på det høyeste nivået på tre år, og reflekterer pågående bekymringer rundt geopolitisk spenning i Midtøsten, som er kilden til nesten halvparten av verdens oljetilbud, skriver ANZ Bank ifølge TDN Direkt.Indekstunge Statoil steg 2,0 prosent til 204,40 kroner, mens Aker BP steg 3,3 prosent til 261 kroner. Dagens høyeste notering på 261,80 kroner, som er ny all time high.DNO utmerket seg med en oppgang på 5,6 prosent til 15,95 kroner.Telenor-aksjen stupte 4,2 prosent til 171,15 kroner.  Omsetningen var på 931 millioner kroner, som var desidert mest på børsen tirsdag.Bakgrunnen for nedturen er at selskapet har sluppet tall for 1. kvartal. Både resultat før skatt og EBITDA kom inn bedre enn ventet, mens driftsresultatet og driftsinntektene skuffet.Reuters begrunner kursfallet med skuffende inntekter fra Sør-Asia. Både i Bangladesh, Pakistan og Myanmar faller inntektene, men også utbyttenyhetene skuffet.-Jeg tror at markedet er skuffet over at Telenor ikke betaler ut mer til aksjonærene, og det var noe forventninger til dette etter Telia sin rapport på fredag, sier analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities til TDN Direkt.Storebrand-forvalter Fredrik Thoresen mener usikkerhet rundt mulige oppkjøp tynger aksjen.- Selskapet er betydelig overkapitalisert og de er ikke tydelig nok på hva de legger i kommentarene rundt uorganisk vekst, dette skaper etter vår mening unødvendig usikkerhet, sier han til TDN Direkt.Jefferies skriver i et notat til kundene at EBITDA nok en gang er sterk som følge av aggressive kostnadskutt, men meglerhuset er skuffet over salgssvikten i Asia. Det betyr blant annet at utenlandske spillselskaper blir DNS-blokkert.Statens pensjonsfond utland (Oljefondet) blir dessuten bedt om å selge seg ut av utenlandske spillselskaper.Nyheten senket spilleaksjene på børsen. Gaming Innovation Group stupte 10,5 prosent til 5,45 kroner, mens River iGaming var ned 8,6 prosent til 32 kroner.Omsetningen i de to aksjene var på henholdsvis 44 millioner og 255.000 kroner.DNB Markets nedgraderer synet på LPG-shipping-sektoren til nøytral fra kjøp, ifølge TDN Direkt.Meglerhuset estimerer at eksporten ut fra USA vil vokse null prosent i 2018, og mener dette vil legge press på både utnyttelse og rater.Meglerhuset nedgraderer anbefalingen på BW LPG til hold fra kjøp, og nedjusterer kursmålet fra 45 til 31 kroner. Aksjen endte ned 9,4 prosent til 28,19 kroner.Videre nedgraderer DNB Avance Gas-aksjen til hold fra kjøp, og kursmålet nedjusteres fra 28 til 22 kroner. Aksjen stupte 9,7 prosent til 20,40 kroner.Norwegian-aksjen har lettet i etterkant av at .Analysesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets tok aksjen i sin anbefalte portefølje sist uke, og har fortsatt troen, skriver DN.- Vi beholder Norwegian fordi vi tror IAG kommer til å starte forhandlinger med mål om å kjøpe 100 prosent. Norwegian har fortsatt finansielle og operasjonelle utfordringer og IAG har finansiell kapasitet, synergier og ikke minst nylig gjennomført en restrukturering av flyselskapet Vueling i Spania, som kan gi komfort nok til å kjøpe Norwegian, forklarer Westby.Norwegian endte ned 2,6 prosent til 273,90 kroner.