Trosset straffetoll - Kina-børsene sendte Asia opp

De asiatiske investorene lot seg ikke forstyrre av at Kina innfører straffetoll på amerikanske varer.

Den forsiktige børsoppgangen i Asia fortsatte mandag, til tross for at Kina innfører straffetoll på amerikanske varer steg børsene i Kina.Shanghai composite steg 0,17 prosent, mens Shenzen steg 0,65 prosent.I Japan steg Nikkei 225 0,3 prosent, mens den bredere Topix endte opp 0,11 prosent.Oppgangen i Kina ble drevet av nye lover fra Beijing som vil gjøre det mulig for Kinas største tech-selskaper å returnere til markedet på fastlandet, en faktor som fortsetter å drive optimismen i disse markedene.Etter de tre verste månedene for globale aksjer på to år, starter dermed Asia-børsene i positiv retning første dag i nytt kvartal.Fokus denne uken vil være på amerikansk arbeidsmarkedsdata som slippes fredag, hvor ledigheten forventes å falle til sitt laveste siden 2000. Investorer venter også på detaljer om amerikanske planer for straffetoll til Kina.- Med fortsatt lave renter, som genererer negativ realavkastning hvis du forblir i kontanter, fremstår aksjer fortsatt som det beste alternativet, sa Stephen Davies, mannen bak og CEO i Javelin Wealth Management, til Bloomberg TV mandag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også