Ivan Kverme

Aarskog: - Et problem for virksomheten

Marine Harvests chilenske virksomhet er ledende i konsernet på kostnader.

Marine Harvests chilenske virksomhet er ifølge konsernsjef Alf-Helge Aarskog ledende i konsernet på kostnader. Samtidig oppnår ikke chilensk laks like god pris i det globale markedet som blant annet norsk laks, mener han, ifølge TDN Direkt.Aarskog mener prisoppnåelsen er et problem for virksomheten, og at det er et behov for å endre omdømmet til laksen fra Chile. Men det vil ta tid, mener han.Onsdag la Marine Harvest frem tall for 1. kvartal, som overgikk analytikernes forventninger.- Det kan gå fort- Marine Harvest sin målsetning er å få chilensk laks antibiotikafritt over tid. Og da er det ingen grunn til at man ikke skal betale det samme som for norsk laks eller færøysk laks, sier konsernsjefen til nyhetsbyrået.Utsiktene til når chilensk laks eventuelt kan oppnå bedre pris er vanskelig å slå fast ifølge Aarskog, men han understreker at det vil ta tid.- Det kan gå fort hvis man får en veldig effektiv vaksine. Samtidig er man nødt til å gjøre litt mer grunnleggende grep med hensyn til avstand mellom lokaliteter og den totale reguleringen. Så det tar nok tid, men målsetningen må være der, sier han, men legger til at det herunder finnes et potensiale for gode marginer dersom tiltakene for forbedret omdømme lykkes.- Ikke verdt å nevneKnyttet til Chile var det tidligere i vinter tiltakende bekymring for en ny algeoppblomstring, men konsernsjefen sier at Marine Harvests virksomhet kom seg greit gjennom situasjonen.- Vi hadde noen dager hvor vi måtte redusere fôringen, men vi hadde ingen tap av materiell karakter. Det var så lite at det ikke er verdt å nevne. Så det gikk bra, men det har vært et uromoment, og noen selskaper mistet fisk, sier han til TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også